Aizliegtais Paņēmiens: Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''. 2018.PDTV

DownloadAizliegtais Paņēmiens: Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''. 2018.PDTV
Info Hash7307f7a7fa117b45e94da053c68842ca68400272
AdvertisementPievieno šeit reklāmu tikai par 0.51 EUR
FreeThis torrent is for free, that mean: counts only uploaded GB.
Informācija par filmu
Nosaukums: Aizliegtais Paņēmiens: Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''.
Gads: 2018.
Žanrs: dokumentālistika, ziņu raidījumi
Valsts: Latvija
Projekta vadītājs: Guntis Bojārs
Režisors: Iveta Stabulniece
Scenārijs: Guntis Bojārs, Sanita Miķelsone
Video: Uģis Kronbergs
Skaņa: Jānis Rubens
Izpildproducents: Žanete Ostreiko
Izlaists: LTV, ZD

Šajā raidījumā
Par spīti tam, ka Rīgā jau četrus gadus pastāv vienota gidu sertifikācijas sistēma, standartu kā stāstīt par Latviju un tās galvaspilsētu nav, vēsta LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens». Tā rezultātā gidi tūristiem var stāstīt, piemēram to, godīgs ir Rīgas mērs, kā pilsētas baznīcas gailis izstaro enerģiju vai salīdzināt Latvijas okupāciju ar iestāšanos Eiropas Savienībā.
Pašlaik Rīgā strādā aptuveni 470 sertificēti gidi, par kuriem visa informācija ir pieejama arī publiski. Ir norādīti kontakti, valoda, kādā viņi spēj vadīt ekskursijas, kā arī tas, līdz kuram datumam ir spēkā viņa sertifikāts. «Aizliegtā paņēmiena» žurnālisti, izliekoties par ārzemju tūristiem, devās izpētīt, kā situācija mainījusies pēc gidu sertifikācijas, izvēloties pakalpojumu krievu un angļu valodā, kā arī dažādos veidos.
Ludmila Vanaga Rātslaukumā pastāsta par Melngalvju namu, Rolanda statuju, kā arī skulptūru, kas veltīta pirmajai Ziemassvētku eglītei, bet Okupācijas muzejam uzmanību nepievērš. «Žurnālisti - tūristi» drīz saprot, ka viņu gide ir Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņa») fane. Viņa stāsta par Rīgas mēra kaķiem un to, cik Ušakovs ir godīgs. Ar apskates objektiem viss esot jauki, tomēr mūsdienu Latvija pēc gides stāstītā šķiet baisa vieta. Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvijā esot aizslēgtas visas rūpnīcas, un tādējādi Latvijā darbs esot tikai baņķieriem, bet pārējie mirst badā. Vanaga nav apmierināta arī ar attieksmi pret krieviem. Izrādās, ka stāvēt Rātslaukumā un piedāvāt gida pakalpojumus ar krievu karodziņu, prasa lielu drosmi, žurnālistiem stāstījusi gide.

Informācija
LTV piedāvā sociālpolitisku tematu raidījumu ''Aizliegtais Paņēmiens'' ar žurnālistu Gunti Bojāru, kurš informācijas iegūšanai līdzās tradicionālajām žurnālistikas metodēm izmantos arī eksperimentus, testus, slēpto filmēšanu, fikciju, tādējādi atklājot problēmas sabiedrībā. ''Bieži vien, izmantojot žurnālistikas ierastās metodes, intervijas, dokumentu analīzi un citas - neizdodas piekļūt notikuma vai personas patiesajiem motīviem vai apstākļiem. Intervijās amatpersonas nereti cenšas tematu izpušķot, slēpjas aiz skaistām runām un noklusē patieso situāciju,'' komentē raidījuma vadītājs un idejas autors Guntis Bojārs, uzsverot, ka pārraides uzdevums ir atklāt tēmas padziļinātu līmeni un runāt par tematiem, kas sabiedrībā cirkulē, bet medijos ne vienmēr tiek izcelti. ''Atkarībā no raidījuma tēmas, tā mērķis būtu radīt diskusiju sabiedrībā vai atsevišķos gadījumos saukt pie atbildības iesaistītās personas, norādīt uz likuma nepilnībām - atmaskot sabiedrībā nozīmīgus notikumus un atklāt problēmas,'' norāda G.Bojārs. Raidījuma tematika aptver visdažādākos jautājumus - politiķu patiesās sejas, bērnu uzvedību skolās, sabiedrības toleranci un citus. Pēc iegūtajiem secinājumiem raidījuma otrajā daļā notiek ekspertu diskusija.

Fails:
Formāts: mkv
Kvalitāte: PDTVRip
Valoda: latviešu
Video: 1825kbps, 1024x576@720x576, 25.000 fps, x264
Audio: 192kbit/s, ac3, 48KHz, stereo
Ilgums: 00:49:34
Izmērs: 706,06MB
Images
visibleNo (dead)
TypeDocumentary
SeederSeeder last seen 1618d 16:22:32 ago
Size706.15 MB (740,451,494 bytes)
Added2019-09-23 21:59:05
views524
Hits187
Snatched0 times
Uploadedanonymous
Files3 files
File list 
TypePathSize
txt fileAizliegtais Paņēmiens. Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''.txt7.17 kB
jpg fileAizliegtais Paņēmiens. Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''.jpg77.48 kB
Unknown fileAizliegtais Paņēmiens. Operācija ''Rīgas Gidu Stāsti''. 2018.PDTV.mkv706.07 MB
Rating
No votes yet        (Log in to rate it)
Peers 0 seeder(s), 0 leecher(s) = 0 peer(s) total