Padomju Stāsts. / The Soviet Story. 2008.DVDRip. dokumentālā filma

DownloadPadomju Stāsts. / The Soviet Story. 2008.DVDRip. dokumentālā filma
Info Hash0b061033998db39732d2620f8716cdb03e2416ad
AdvertisementPievieno šeit reklāmu tikai par 0.51 EUR
FreeThis torrent is for free, that mean: counts only uploaded GB.
vērtējums 8,2

Informācija par filmu
Nosaukums: Padomju Stāsts.
Starptautiskais nosaukums: The Soviet Story.
Gads: 2008.
Žanrs: dokumentālistika
Valsts: Latvija
Režisors: Edvīns Šnore
Operators: Edgars Daugavvanags
Producents: Kristaps Valdnieks
Izlaists: Radošā apvienība ''Labvakar'', UEN

Sižets:
''Padomju Stāsts'' ataino Hitlera nacistiskā un Staļina totalitārā komunisma režīma sadarbību vēl pirms II Pasaules kara, slēdzot savstarpējas vienošanās un līgumus, kā arī apskata šo režīmu gan saturiskā, gan ārējā tēla apbrīnojamo līdzību. Filmā atainoti fakti un liecības, kas apstiprina ne vien Padomju Savienības režīmā izdarītos noziegumus pret cilvēci - masu deportācijas, masveida cilvēku iznīcināšanu, medicīniskos eksperimentus, kas tika veikti ar gulaga sistēmā ieslodzītajiem - bet arī vērš uzmanību satraucošam totalitārisma ideju atdzimšanas un nihilisma pret cilvēka dzīvības un brīvības neaizskaramību principam.
Filmā stāstīts par padomju režīma noziegumiem un apskatīti arī tādi notikumi kā Ukrainas golodomors, Molotova-Ribentropa pakts, Katiņas slaktiņš, SS un čekistu sadarbība, redzami unikāli dokumenti un hroniku kadri, izskan starptautiski atzītu vēstures autoritāšu un politiķu viedokļi, kā arī padomju totalitārisma režīmā cietušo latviešu, ukraiņu, krievu un somu dzīves liecības.
Filma tika uzņemta Krievijā, Ukrainā, Latvijā, Vācijā, Lielbritānijā, Beļģijā. Tās uzņemšana ilga vairāk nekā divus gadus.

Vērtējumi un reakcija:
Filma izraisīja plašu starptautisku rezonansi uzreiz pēc tās pirmizrādes 2008. gada 9. aprīlī Eiropas parlamentā Briselē.
2008. gada 17. maijā Krievijas prokremliskā organizācija ''Jaunā Krievija'', Krievijas Valsts Domes deputāta Maksima Misčenko vadībā organizēja protesta akciju pie Latvijas vēstniecības Maskavā, kuras laikā tika sadedzināta karātavās pakārta lelle filmas režisora Edvīna Šnores atveidā. Ietekmīgais britu izdevums "The Economist" rakstīja: ''Edvīna Šnores filma Soviet Story ir līdz šim spēcīgākais līdzeklis pret pagātnes attīrīšanas mēģinājumiem. Nacionālistu bandītu sarīkota lelles sadedzināšana varētu būt savdabīgs Oskars latviešu režisoram, kura mērķis bija parādīt mūsdienu Krievijas aklumu pret Padomju Savienības noziedzīgo vēsturi. ''
Bijušais Lietuvas parlamenta vadītājs Vītauts Landsberģis filmu novērtēja, kā ''pasaules klases darbu, kas pasaulei ir jārāda.''
ASV filmas pirmizrāde notika 2008.g. septembrī. Filmas izrādi atklāja pasaules komunisma upuru memoriāla fonda priekšsēdētājs Dr. Lī Edvards (Lee Edwards) ar vārdiem: ''Mums vajag vairāk tādas dokumentālās filmas kā ''The Soviet Story''.
Viesturs Sprūde: ''Neviens vēl nebija mēģinājis tik nepārprotami parādīt nacistiskā un komunistiskā režīma radniecību un, starp citu, arī fašistisko ideju atdzimšanas draudus mūsdienu Krievijā. Holokausta un padomju terora nevainīgajiem upuriem bija vienalga, vai tos nogalināja nacisti vai komunisti; vai tiem bija lemts mirt Buhenvaldē vai Piemaskavas mežu masu kapos, jo masu slepkavības ir masu slepkavības un genocīds ir genocīds neatkarīgi no tā, vai tā veicēji bija Otrā pasaules kara zaudētāji vai uzvarētāji - īsumā tā varētu formulēt filmas vēstījumu." Sprūde arī piebilst, ka ''The Soviet Story'' pilnībā iederētos Rietumu telekanālos BBC, Discovery vai History Channel.

Filmas rādīšana izglītības iestādēs:
Filma plaši rādīta mācību iestādēs visā pasaulē, tostarp Kolumbijas universitātē ASV, Bratislavas universitātē Slovākijā, Tartu universitātē Igaunijā, Kauņas un Viļņas universitātēs Lietuvā, Latvijas vidusskolās. Filma iekļauta Harvarda universitātes Ukraiņu studiju centra ieteicamo izziņas materiālu sarakstā, kā arī Gruzijas vidusskolu mācību programmā.
Filmu par vēsturiski precīzu nosaucis Igaunijas izglītības ministrs, taču uzsvēris, ka ņemot vērā līķu ainas filmā, to nebūtu ieteicams rādīt pamatskolas audzēkņiem. Līdzīgās domās ir arī LU Vēstures un Filozofijas fakultātes profesors un Latvijas prezidenta padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda, kurš iesaka filmu rādīt, sākot no 8., 9. klases, piebilstot: ''Ja jau skolās rāda dokumentālus stāstus par holokaustu, tad skolotāji to noteikti var rādīt.''
Filmas rādīšanu skolās atbalstījis arī Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un izglītības ministre Tatjana Koķe. Ministre atzinīgi novērtējusi Vēstures skolotāju asociācijas uzsākto iniciatīvu veikt nepieciešamos priekšdarbus, lai šo filmu kā palīglīdzekli pēc iespējas sekmīgāk varētu izmantot mācību procesā.
Filma tiek iekļauta arī skolu vēstures mācību programmās, un 2008. gada 18. novembrī, sveicot skolas Latvijas 90. dzimšanas dienā, deputāti uzdāvināja tās ierakstu visām Latvijas vispārizglītojošajām vidusskolām.

Kino festivāli un balvas:
2008. Bostonas kinofestivāls, ASV; - ''Padomju Stāsts'' saņēma ''Mass Impact Award''
2008. KinoLev kinofestivāls, Ļviva, Ukraina.
2008. Tallinas ''Black Nights Film Festival'', Tallina, Igaunija
2008. Kinofestivāls ''Arsenāls'', Rīga, Latvija
2008. Kinofestivāls ''Promitejs'', Tbilisi, Gruzija
2008. Baltijas filmu festivāls, Berlīne, Vācija
2009. Sedonas Starptautiskais filmu festivāls, Sedona, ASV
2009. Mene Tekel festival, Prāga, Čehijas republika
2009. Politicsonfilm Film Festival, Vašingtona, ASV
2009. gadā filma nominēta Latvijas nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps, labākās pilnmetrāžas dokumentālās filmas kategorijā.
2008. gada 18. novembrī Latvijas prezidents Valdis Zatlers filmas režisoram Edvīnam Šnorem pasniedza Trīszvaigžņu ordeni.
2009. gadā Igaunijas prezidents apbalvoja filmas režisoru ar Māras Zemes Ordeni

Fails:
Kvalitāte: DVDRip
Valoda: latviešu, angļu, krievu
Video: 3100kbps, 720x552, 25.000 fps, x264
Audio LAV: 160kbit/s, mp3, 44KHz, stereo
Audio ENG: 160kbit/s, mp3, 44KHz, stereo
Audio RUS: 160kbit/s, mp3, 44KHz, stereo
Subtitri: multivalodu
Ilgums: 01:25:34
Izmērs 2,17GB
Subtitri 16 valodās: latviešu, lietuviešu, igauņu, angļu, krievu, zviedru, somu, ukraiņu, portugāļu, spāņu, ungāru, vācu, poļu, čehu, itāļu un franču
visibleNo (dead)
TypeDocumentary
SeederSeeder last seen 1846d 01:26:24 ago
Size2.17 GB (2,334,004,699 bytes)
Added2018-05-16 19:52:05
views745
Hits187
Snatched2 times
Uploadedanonymous
Files 3 files
Rating
No votes yet        (Log in to rate it)
Peers 0 seeder(s), 0 leecher(s) = 0 peer(s) total